Școala Gimnazială „Iulia Hașdeu” a fost anvelopată cu bani de la Uniunea Europeană

Autor :

Data : 2 noiembrie 2019

Valoarea lucrărilor se ridică la peste 600.000 de euro.

La Școla Gimnazială „Iulia Hașdeu” au fost realizate lucrări de izolare termică a pereților exteriori, montarea unei centrale termice în condensare, a fost înlocuită tâmplăria pentru uși și ferestre cu profile PVC pentacamerale. De asemenea, au fost realizate lucrări de sistematizare verticală și au fost instalate 72 de panouri fotovoltaice. Totul, cu fonduri europene în valoare de peste 600.000 de euro, la care s-a adăugat și o cofinanțare a Primăriei Galați.

Astfel, în urma acestor lucrări se vor reduce costurile pentru încălzire şi apă caldă de consum, se vor îmbunătăţi condiţiile de confort termic interior, va scădea nivelul gazelor cu efect de seră, se va reduce consumul anual total de energie cu circa 52,27% și vor scădea emisiile specifice de CO2 cu 52,27%.

Beneficiarii proiectului sunt cei 237 de elevi înscrişi în învăţământul primar şi gimnazial, în anul şcolar 2019-2020 și 34 de profesori, personal didactic și personal nedidactic al unităţii de învăţământ.

Beneficiarii indirecţi reprezintă întreaga comunitate locală, indirect influenţată de condițiile de învăţare oferite elevilor. De asemenea, beneficiarii indirecţi sunt şi copiii de vârsta preşcolară care în următorii ani vor frecventa ciclurile primar și gimnazial. Unitatea de învăţământ previzionează în următorii 5 ani un număr aproximativ egal cu cel existent.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de