Senatorul USR de Galaţi, George Dircă, este în cârdăşie cu PSD

După ce a fost votat să fie adjunct al lui Florin Iordache la Consiliul Legislativ, Dircă le întoarce favorul pesediştilor şi asigură cvorumul necesar pentru a putea fi pusă pe ordinea de zi legea prin care ar trebui să se amâne alegerile parlamentare.

Potrivit adevarul.ro, la şedinţa de luni a Biroului Permanent, PSD, în ciuda celor două voturi în minus, a reuşit să strângă cvorum. Explicaţia: reprezentantul UDMR a venit la şedinţă după două săptămâni de boicot. În plus, şi senatorul USR George Dircă a fost la prezent în Biroul Permanent, deşi PNL şi USR s-au înţeles să boicoteze şedinţa pentru a bloca amânarea alegerilor parlamentare. Întrebat de ce a participat la ședință, George Dircă susţine că ar fi fost cvorum şi fără el.

Reamintim că de curând PSD a trimis la Comisia juridică proiectul de lege care prevede că Parlamentul decide data alegerilor legislative şi nu Guvernul. Proiectul va primi votul final în şedinţa de miercuri a Senatului, apoi va merge la Camera Deputaţilor. În Senat, PSD are singur majoritate.