Și-a vândut telefonul mobil, după care s-a plâns Poliției că i-a fost furat

Un tânăr de 28 de ani din municipiul Galați a sesizat poliția, acum aproape două săptămâni, cu privire la faptul că, în dimineața respectivă, în timp ce se îndrepta spre domiciliu, în dreptul stației de autobuz din zona „General”, un bărbat necunoscut l-a amenințat cu un cuțit și l-a deposedat de telefonul mobil în valoare de 270 lei.

„În urma sesizării, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie, dar polițiștii Biroului de Investigații Criminale Galați, efectuând toate activitățile care se impun în astfel de cauze, au stabilit că aspectele sesizate nu se confirmă. Astfel, din probatoriul administrat a reieșit că așa-zisa victimă a tâlhăriei și-ar fi vândut, de fapt, telefonul mobil unei persoane necunoscute, contra sumei de 60 de lei, în timp ce se afla într-un cazinou din municipiul Galați. Ulterior, ar fi pierdut banii la jocurile de noroc și pentru a justifica familiei lipsa acestora ar fi formulat plângerea respectivă”, se arată într-un comunicat al IPJ Galați.

Pus în fața probelor, bărbatul a recunoscut că sesizarea este nereală și întrucât recunoașterea a intervenit înainte de a se dispune eventuale măsuri de reținere sau arestare preventivă împotriva presupusului agresor, acesta a fost sancționat doar contravențional cu suma de 500 de lei pentru alarmarea organelor de poliție fără motiv întemeiat.