Suspect de comiterea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism, reținut de polițiști

Polițiști și procurori din Galați au efectuat ieri trei percheziții domiciliare la imobilele din județul Galați, folosite de un bărbat, de 35 de ani. Acesta este bănuit că ar fi exploatat sexual mai multe persoane, obligându-le la practicarea prostituției sau înlesnindu-le această activitate și obținând, în acest fel, foloase patrimoniale.

În urma perchezițiilor au fost găsite și ridicate documente, medii de stocare și corespondență.

Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada anilor 2011 – 2017, acționând împreună cu o femeie, de 33 de ani, acesta ar fi recrutat, prin inducerea în eroare cu privire la natura activității ce urma a fi prestată, cinci persoane majore, căroara le-ar fi asigurat transportul și cazarea pe teritoriul Irlandei și Italiei. Folosind constrângerea psihică, menținerea în eroare și șantajul emoțional, le-ar fi exploatat sexual, beneficiind de cea mai mare parte din banii obținuți, în acest mod, de victime (peste 230 000 de euro).

Totodată, în perioada iunie 2011 – august 2012, acționând în același mod, bărbatul ar fi exploatat sexual o minoră, de 17 ani, obținând de pe urma acestei activități suma de 125 000 de euro.

Polițiștii au stabilit, de asemenea, că, în perioada martie 2013 – martie 2015, cei doi ar fi determinat și înlesnit unor femei practicarea prostituției, prin realizarea și postarea de anunțuri pe site-uri de profil, prin facilitarea transportului și prin punerea la dispoziție a unor imobile, pe teritoriul Irlandei, obținând foloase de aproximativ 120 000 de euro.

Bărbatul a fost reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

În cauză s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La acțiune au participat polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliţie Județean Galaţi, precum și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi.