Țara asta-i prea mare…

„După un an de zile în care ne-am tot fălit cu România Mare, trăind în România mică, ne dăm seama că țara asta și în hotarele de astăzi e prea încăpătoare pentru cât caracter și voință găsim în apologiile din Ferentari. După câteva guverne bune cu caracter belicist orientat împotriva celui din oglindă, a sosit clipa în care trebuie să preluăm cârma Europei. Se pare că Dumnezeu nu ne-a pedepsit numai pe noi, românii acestei țări, ci și pe cei care își dau mâna la Bruxelles, pentru faptul că nu și-au onorat rolul de jude preventiv.

Dar să ne întoarcem la cauza noastră românească, mai exact la imposibilitatea de afirmare a acestui deziderat, pierdut cel puțin datorită nesimțirii. Este cel puțin comic să conduci Europa și să-ți ceri dreptul de reîntregire a neamului când nu te descurci nici cu ceea ce ai. Când delirul funebru în care bântuie această țară este de fiecare dată admonestat de ordonanțe grosolane, care contravin lumii civilizate.

Cum putem noi aduce în discuție la masa de consiliu acest ideal al unirii? Când România de astăzi nu este un pilon stabil, încalcă în mod conștient și neagă orice acord legislativ internațional. Ce să propunem Basarbiei? Când aceasta are nevoie de un exemplu, pe care guvernul de la București trebuie să fie în stare să-l asigure, sigur că în această conjunctură partenerii noștri nu vor da curs unei astfel de inițiative.

Mai mult, domnul Meleșcanu, la ultima vizită la Chișinău a asigurat regimul dictatorial din Republică de toată susținerea românească în parcursul european al Basarabiei, deci nu se ia în calcul inițiativa bilaterală de unificare a statelor, ci parcursul pro european individual.

Stimații mei români, unirea se face numai dacă România se schimbă politic, economic și numai dacă reușește să devină un simbol al democrației.