Teatrul Dramatic anunță o premieră estivală și, totodată, prima producție special concepută pentru scena în aer liber

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați anunță public întâia premieră a stagiunii estivale 2020: LISELOTTE ÎN MAI, de Zsolt Pozsgai, în regia lui Cătălin Vasiliu.

„Piesa lui Zsolt Pozsgai se pliază perfect pe ideea unor limite ce-și dau binețe. Comedia nu este altceva decât tragedie amânată. Cu siguranță vă veți amuza de tăvălugul de întâmplări ce o scutură pe protagonista noastră, dar va trebui să luați aminte la un aspect pe care autorul, cu delicatețe, ni l-a sugerat: viața trebuie trăită, dar și respectată până la ultima lacrimă a rizibilului”, declară Cătălin Vasiliu, regizorul artistic al acestui spectacol.
Producția aduce câteva elemente de inedit în repertoriul Dramaticului gălățean.

Un singur actor interpretează toate personajele masculine din acest spectacol și din viața Lisolettei. Multiplicăm apoi această rețetă cu trei, pentru că spectacolul are trei distribuții diferite. Perechile de actori alese de regizor pentru a le da viață Liselottei și cuceririlor ei sunt:

  • Carmen Albu și Ciprian Brașoveanu
  • Oana Preda și Răzvan Clopoțel
  • Mihaela Lecca-Gorea și Ionuț Moldoveanu.

Fiecare pereche de actori are o chimie unică și îi oferă textului interpretări diferite, ceea ce face ca acest experiment artistic să aibă, de fapt, ca rezultat trei experiențe teatrale distincte.

Aceste soluții artistice au la bază mai ales argumente practice. Distribuția redusă (un număr mic de actori pe scenă) este singura formulă de joc pe care Teatrul Dramatic „Fani Tardini” o aplică acum, în contextul pandemiei de coronavirus, pentru a proteja sănătatea artiștilor și a spectatorilor.

Totodată, distribuțiile paralele (mai mulți actori pe aceleași roluri) îi oferă Teatrului avantajul de a putea proteja actorii de o expunere prelungită în reprezentații repetate, fără însă a-i răpi publicului bucuria de a vedea spectacolul oricât de des dorește.

Spectacolul LISELOTTE ÎN MAI, în regia lui Cătălin Vasiliu, va avea trei date de premieră, câte una pentru fiecare dintre cele trei distribuții, după cum urmează:

  • 4 iulie – LISELOTTE ÎN MAI, cu Ciprian Brașoveanu și Carmen Albu
  • 11 iulie – LISELOTTE ÎN MAI, cu Răzvan Clopoțel și Oana Preda
  • 18 iulie – LISELOTTE ÎN MAI, cu Ionuț Moldoveanu și Mihaela Lecca-Gorea.

Spectacolul este special conceput pentru scena în aer liber din Curtea Interioară a Dramaticului gălățean. Spațiul exterior are o capacitate de 59 de locuri pe scaune.

Reprezentațiile în aer liber încep la ora 21:00. Durata spectacolului LISELOTTE ÎN MAI este de o oră și zece minute.

Prețul biletului la premieră este 25,20 de lei. Biletele vor fi puse în vânzare în cursul zilei de luni, 29 iunie, pe platforma bilete.fanitardini.ro și la casa de bilete a Teatrului.

Programul complet de reprezentații al Teatrului Dramatic „Fani Tardini” poate fi consultat pe fanitardini.ro/program.