Teatrul Dramatic din Galați joacă duminică primul spectacol în aer liber

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați reia reprezentațiile cu public în acest weekend, la exact 13 săptămâni de la suspendarea acestora pe fondul pandemiei de coronavirus.

Pentru a respecta în continuare măsurile de limitare a răspândirii virusului și pentru a proteja sănătatea artiștilor și a spectatorilor, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” va oferi reprezentații în aer liber în curtea interioară, va asigura distanțele minime de siguranță între public și scenă, dar și între spectatori și va programa doar spectacole cu distribuție mică.

Primul spectacol programat este BUZUNARUL CU PÂINE, de Matei Vișniec, regia: Vlad Ajder. În distribuție, actorii Răzvan Clopoțel și Ștefan Forir. Spectacolul a avut premiera în Stagiunea 2014-2015 și a obţinut Premiul Godot la Festivalul „Hyperion iese la Godot” desfășurat în 2015 la Bucureşti.

Reprezentația va avea loc duminică, 7 iunie 2020, de la ora 21:00. Durata spectacolului este de 45 de minute.

Spațiul de joc amenajat în curtea interioară a Teatrului are o capacitate de 59 de locuri pe scaune pentru public. Prețul unui bilet este de 21 de lei. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de preț redus – 10,50 de lei. Biletele pot fi achiziționate de pe bilete.fanitardini.ro sau de la casa de bilete a Teatrului.

În paralel, Dramaticul continuă seria întâlnirilor online cu artiștii trupei și cu spectacole din trecut.

Vineri, 5 iunie 2020, la ora 19:00, Teatrul va transmite pe YouTube un interviu cu actorul Adelin Ilie. Colaborator al Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, Adelin joacă în patru dintre spectacolele noastre. El este Pitecantropul în Rock Art Show (după: Dumitru Solomon, regia: Ciocîrlan, 2019), Gheorghiță în Soacra cu trei nurori (după Ion Creangă, regia: Dan Mirea, 2019), Chelnerul în O asemenea iubire (de Pavel Kohout, regia: Radu Nichifor, 2018) și Sergentul Trotter în Cursa de șoareci (de Agatha Christie, regia: Radu Nichifor, 2017).

Sâmbătă, 6 iunie 2020, la ora 19:00, Dramaticul va difuza pe YouTube un interviu cu regizorul Dan Mirea din Reșița. Pe scena noastră el a montat în anul 2019 povestea Soacra cu trei nurori a lui Ion Creangă, izbutind un spectacol interactiv și mustind de umor.

Duminică, 7 iunie 2020, tot la ora 19:00, Teatrul va difuza pe YouTube un interviu cu regizorul Erwin Șimșensohn, director al Teatrului de Stat Constanța. La Dramatic el a regizat spectacolul Trilogia belgrădeană, de Biljana Sbrljanovic, în anul 2015.

Luni, 8 iunie 2020, de la ora 19:00, iubitorii de teatru vor putea viziona pe YouTube spectacolul Pușlamaua de la etajul 13, de Mircea M. Ionescu, regia: Vili Perveli Nikolov. Premiera spectacolului a avut loc pe 10 martie 2012. În distribuție: Petronela Buda, Veronica Păpușă, Petrică Păpuşă, Gheorghe V. Gheorghe, Svetlana Friptu, Aureliu Bâtcă, Ana Maria Ciucanu și George Breabăn. Spectacolul va putea fi vizionat timp de o săptămână, gratuit.