Telescop nou pentru Observatorul Astronomic din Galați

Galațiul are cel mai mare telescop din România destinat publicului. Consiliul Județean Galați a achiziționat un telescop performant pentru Observatorul Astronomic de la Complexul Muzeal de Științele Naturii “Răsvan Angheluță”. Valoarea investiției este de 32.000 de lei, fonduri din bugetul propriu al Consiliului Județean.

“Anul acesta se împlinesc 10 ani de când a fost deschis Observatorul Astronomic de la Galați. Am dotat muzeul cu un nou telescop, unul de ultimă generație, care poate fi folosit de către toți pasionații de astronomie pentru a observa cu ușurință nebuloasele, constelațiile și chiar unele galaxii. Mai mult, noul instrument optic va putea fi folosit pentru cercetare, precum și pentru activități educaționale, cum ar fi pregătirea elevilor care participă la Olimpiada de Astronomie și Astrofizică”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Cu noul instrument optic, observațiile astronomice selenare și planetare se vor putea face la o rezoluție mult mai mare. Noul telescop va putea fi folosit din seara zilei de 11 septembrie, iar observațiile astronomice se vor desfășura în aer liber, pe terasa de la ultimul nivel al clădirii.

De astăzi, publicul poate vizita și interiorul Muzeului de Științele Naturii. Vizitarea se face cu respectarea măsurilor de siguranță sanitară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *