Alianța „Un Om” pune „Un Mort” în secția de votare…

În film îl chema Tache, era gropar și voia să se cocoațe cu mormântul pe cea mai înaltă movilă din cimitir. În viața reală se numește Mircea Diaconu și vrea să se fie președinte, adică să se așeze în fotoliul celei mai înalte funcții în Stat.

Îl vom numi în continuare doar Tache, pentru a fi mai ușor de recunoscut în rolul de candidat.

Tache  este suținut de ”ALDE” și ”Pro România” în cursa sa pentru movila prezidențială. Și ca orice gropar cumsecade, este reprezentat în secțiile de votare de vii și de morți, spre veșnica sa pomenire.

În secția 419 din Umbrărești, județul Galați, reprezentantul alianței „Un Om” (ALDE-ProRomânia)  este  „Un Mort”. Nu, nu-i o glumă. Omu-i mort de-a binelea din luna august. I-au făcut demult și parastasul 40 de zile.  Gheorghe Tănase e dus și-ngropat, dar a fost desemnat să reprezinte interesele lui „Tache” Diaconu în scrutinul electoral din 10 noiembrie.

Sigur, avînd în vedere ce „zombie” ai politicii îl susțin pe Tache la Galați, lucrul nu-i chiar așa de neobișnuit. Poate că domnii Durbacă sau Dima, liderii celor două formațiuni din care este compusă alianța „Un Om” (mort), au stat personal de vorbă cu răposatul Gheorghe Tănase și l-au desemnat reprezentant al alianței tocmai pentru a se asigura că toți colocatarii din țintirimul de la Umbrărești vor participa disciplinați la vot, pentru a-l susține pe cel mai reușit gropar dintre candidații la președinție, dl. Mircea „Tache” Diaconu.

Sau poate că domniile lor se află în posesia unor seturi de date personale pe care le folosesc după bunul plac.

Fie-i odihna binecuvântată domnului Gheorghe Tănase, dar pe 10 noiembrie râdem, glumim, dar n-avem vorbe: părăsim incinta și mergem la secția de votare!

Screenshot_1