Un pui de bufniță salvat de pe stradă a devenit mascota Facultății de Filosofie din Galați

Profesorii și studenții de la Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați au adoptat un pui de bufniță salvat de pe stradă ca mascotă a facultății.

Pasărea, care căzuse probabil din cuib se refugiase sub o mașină parcată pe stradă și intrase în panică atunci când conducătorul auto a pornit motorul pentru a demara. Atunci, puiul de bufniță a fost observat de o profesoară a facultății care trecea prin zonă și care a oprit mașina și a luat puiul de bufniță, ducâdu-l la secretariatul facultății.

Profesorii și studenții au hotărât ca puiul de bufniță să devină mascota facultății pentru că bufniţa, simbol al înțelepciunii, se regăseşte şi pe sigla facultăţii gălăţene.

„Ieri, la Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie, mascota facultății a prins viață. De fapt, a fost salvată de sub o mașină și acum va fi îngrijită de doamna Sârbu”, a anunțat pe contul de Facebook al facultății profesorul Ion Cordoneanu, decanul Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie.

Pasărea a primit și un nume cod, „Bufnița de la FIFT”, FIFT fiind abrevierea titulaturii facultății. Puiul de bufniță va fi predat unei asociații de protecția animalelor care să îi asigure o cât mai bună îngrijire și probabil că atât timp cât va fi în grija asociației va mai veni la facultate la momentele importante:

„Din discuția avută cu un ornitolog, am aflat că bufnița „noastră” este un pui de ciuf de pădure (lat. asio otus). Astăzi am vorbit la o Asociație care se ocupă de protecția animalelor în grija căreia va fi predat ciufulețul de pădure.
Suntem convinși că-i va fi bine fiind protejată de profesioniști și că-și va îndeplini destinul de pasăre răpitoare… pe drumul înțelepciunii!”, a mai precizat profesorul Cordoneanu.

Foto: Facebook