Un student din Galați, rănit grav în SUA, are nevoie de ajutor

Grațiano Dinu este student la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați iar acum se află în Statele Unite pentru un program de sudii de vară. În urmă cu câteva zile, Grațian se afla pe bicicletă când a fost lovit de un autobuz, în orașul Cape May.

Potrivit presei din SUA, gălățeanul a suferit mai multe traumatisme la cap, coloană și picioare și a fost transportat de urgență la spital. Chiar dacă tânărul are asigurare medicală, costurile spitalizării sunt mult mai mari, iar Grațian riscă să fie externat, deși starea de sănătate nu este bună.

Deputatul PMP de Galați, Cătălin Cristache a trimis o scrisoare deschisă ministrului Afacerilor Externe, Ramona Mănescu prin care informează despre cazul gălățeanului.

„Consulatul General al României de la New York a fost informat despre situaţia lui Graţiano Dinu, dar, la aproape două săptămâni de la accident, nu s-a dispus absolut nicio măsură. Practic, tânărul gălăţean a fost lăsat de izbelişte de statul român. Mă întreb dacă la fel s-ar fi întâmplat în cazul în care un cetăţean american ar fi avut parte de un accident similar pe teritoriul ţării noastre. Refuz să cred că statul român nu poate face nimic în acest caz. Mama sa, doamna Ramona Dinu, cunoscută antrenoare de patinaj artistic, s-a deplasat pe 10 august în SUA, dar este în situaţia de a nu avea nici măcar un loc în care să stea şi nu dispune de sumele necesare pentru a plăti spitalizarea”, a scris Cătălin Cristache pe contul său de Facebook.

Cei care vor să îl ajute o pot face donând în contul deschis special pentru acest caz IBAN: RO88INGB0000999909417251, pe numele mamei tânărului, Dinu Aida Ramona

Sursa foto: Facebook/Cristache Cătălin

1 thought on “Un student din Galați, rănit grav în SUA, are nevoie de ajutor

  1. Din ce stiu eu urgentele se fac fara ase intreba de plata, urmand ca dupa aceea sa paltesti restul vietii ~100$ / luna ca exemplu.

Comments are closed.