Un tramvai numit dorință!

Data : 15 ianuarie 2020

Gălățeni își pot lua gândul de la cele 10 tramvaie noi care erau așteptate să intre în circulație pe traseele societății Transurb SA.

Licitația lansată acum un an de Ministerul Dezvoltării Regionale a fost anulată pe motiv că niciuna dintre cele două oferte depuse de firme specializate nu ar fi fost conformă cu cerințele din caietul de sarcini.

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice voia să cumpere 40 de tramvaie noi, cu o lungime de 18 metri, destinate transportului public din orașele Brăila, Galați și Ploiești. 10 dintre ele urma să circule pe străzile din Galați, 10 în Brăila și 20 în Ploiești. La termenul de depunere a ofertelor intraseră în cursă cu dosare de participare la licitație două firme: Durmazlar Makine Turcia și Electroputere Pașcani.

Cel mai probabil, procedura va fi reluată, doar că refacerea tuturor documentelor va mai dura ceva timp. Asta înseamnă că gălățenii vor mai avea de așteptat cel puțin până în 2021 încheierea unor contracte de furnizare, astfel încât, pe lângă cele 60 de autobuze noi, în oraș să circule și mijloace de transport electrice noi.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de