Un tramvai numit dorință!

Data : 15 ianuarie 2020

Gălățeni își pot lua gândul de la cele 10 tramvaie noi care erau așteptate să intre în circulație pe traseele societății Transurb SA.

Licitația lansată acum un an de Ministerul Dezvoltării Regionale a fost anulată pe motiv că niciuna dintre cele două oferte depuse de firme specializate nu ar fi fost conformă cu cerințele din caietul de sarcini.

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice voia să cumpere 40 de tramvaie noi, cu o lungime de 18 metri, destinate transportului public din orașele Brăila, Galați și Ploiești. 10 dintre ele urma să circule pe străzile din Galați, 10 în Brăila și 20 în Ploiești. La termenul de depunere a ofertelor intraseră în cursă cu dosare de participare la licitație două firme: Durmazlar Makine Turcia și Electroputere Pașcani.

Cel mai probabil, procedura va fi reluată, doar că refacerea tuturor documentelor va mai dura ceva timp. Asta înseamnă că gălățenii vor mai avea de așteptat cel puțin până în 2021 încheierea unor contracte de furnizare, astfel încât, pe lângă cele 60 de autobuze noi, în oraș să circule și mijloace de transport electrice noi.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Nicolae Vizinteanu spune:

    Buna ziua
    Este clar ca transportul in comun din Galati lasa de dorit de ani de zile. Este clar ca parcul de mijloace de transport in comun trebuie innoit, totusi, de ce cei care sunt la conducerea Galatiului de 30 de ani nu au facut nimic pana acum? De ce daca in toata Europa se introduc autobuze electrice, noi inca introducem tramvaie? Tramvaiele inseamna costuri mari in infrastructura terana si supraterana, blocaje in circulatie in momentul defectarii, blocarea masinilor la oprirea tramvaielor in statii, ingustarea drumurilor cand sunt statii „insula”. Oare aceasta vrem noi Galatenii?
    De ce oare domnilor de la Primarie noi Galatenii secolului 21 nu putem avea un transport in comun, in care sa se poata circula in conditii de siguranta, in conditii decente, in care sa se poata plati cu cardul fara a mai fi nevoie de a cumpara bilete, pentru cei ce aleg aceasta optiune, in care omul acela care plateste taxe si impozite sa vada pe un afisaj din statie cand vine autobuzul pe care-l asteapata infrigurat sau toropit de caldura? Poate ca ve-ti spune ca sunt pretentios, dar aceste lucruri enumerate mai sus sunt deja aplicate in Romania in unele orase. De ce domnilor de la Primarie nu se poate si in Galati?