Uniforme militare românești din secolul al XX-lea, la Muzeul de Istorie

Ziua de 25 octombrie semnifică data la care românii îşi sărbătoresc Armata şi pe cei care au fost sau sunt în slujba ei. Cu această ocazie, Muzeul de Istorie „Paul Păltănea”, în parteneriat cu colecționarul Virgil Tudor, vă invită la vernisajul expoziției temporare „Uniforme militare românești în sec. al XX-lea (anii ’40-anii ’80)”, organizată de muzeograful dr. Maria – Magdalena Tuluș.

Evoluția tehnicii militare în istorie a dus implicit și la transformări conceptuale ale uniformelor militare românești, influențele fiind și din partea regimurilor politice din secolul al XX-lea. Expoziția oferă publicului posibilitatea de a cunoaște câteva dintre ținutele militare românești purtate de cei din armată, în perioada cuprinsă între anii ’40 și anii ’80, ai secolului trecut.

Uniformele fac parte din colecția lui Virgil Tudor din Brăila, un pasionat al hainei militare. Ținutele militare sunt din diferite arme de la garda de onoare regală, până la marină, infanterie și aviație. Alături de ținute militare, vizitatorii mai pot admira accesorii, arme, medalii și cărți de tehnică militară din colecțiile Muzeului de Istorie „Paul Păltănea”.

Expoziția va fi vernisată vineri, 25 octombrie, ora 11.00, la Muzeul de Istorie „Paul Păltănea”, secția Lapidarium.