Universitatea va produce dezinfectanți pentru Consiliul Județean Galați

Data : 19 martie 2020

Parteneriat între Consiliul Judeţean Galaţi şi Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați pentru producerea de dezinfectanţi pe bază de alcool. Se vor produce dezinfectanţi pentru uz individual pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

„Vom colabora cu Universitatea pentru a produce la Galaţi dezinfectanţi pentru uz individual, pe baza unei formule care a fost realizată de către cadrele didactice ale instituţiei de învăţământ superior. Universitatea dispune de infrastructura necesară pentru producerea acestor dezinfectanţi, precum şi de profesori specializaţi în acest domeniu. Consiliul Judeţean Galaţi a alocat fonduri pentru achiziţionarea materiilor prime necesare, iar în funcţie de nevoile ulterioare vom suplimenta această sumă”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Consiliul Judeţean Galaţi a alocat 100.000 de lei:10.000 lei pentru realizarea testelor şi 90.000 de lei după omologarea, respectiv certificarea produsului de către autorităţile competente.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de