USL a înviat la Galați! PNL și PSD au bătut palma

„Interzicem tuturor organizaţiilor locale PNL să facă vreo înţelegere sau vreo alianţă cu PSD”, a tunat premierul Ludovic Orban imediat după alegerile locale din 27 septembrie. Se pare că nu a spus-o suficient de tare și de clar pentru a înțelege și liberalii de la Galați, care deja au bătut palma cu PSD-ul în două localități din județ.

Este vorba despre comuna Umbrărești, acolo unde primarul PSD Ionel Stratulat și-a ales un viceprimar de la PNL, Maricel Condrache, și despre comuna Costache Negri, acolo unde fosta primăriță Emilia Niculescu va fi viceprimar într-o comună condusă de social-democratul Luca Ștefan. Probabil că veți spune că în politică totul este posibil și că negocierile sunt dure și, de multe ori se fac compromisuri, dar nu este posibil ca un partid care spune că este afin cu orice altă formațiune politică de pe scenă mai puțin cu PSD, să facă alianțe la nivel de vârf tocmai cu acest partid.

Așteptăm cu interes reacția șefilor PNL Galați în legătură cu aceste mutări politice, care, cu siguranță sunt doar începutul unei noi prietenii PNL-PSD. Dar, stați puțin, nu cumva a început episodul al doilea din seria de mare succes USL? Este trist ce se întâmplă! Din păcate cele două partide știu foarte bine să adune voturile, pentru că odată la patru ani se rotește majoritatea, când PNL, când PSD, și asta pentru că se cunosc prea bine între ei ca să fie dușmani.