Valeriu Avram, candidatul PMP la funcţia de primar al comunei Smârdan: „Nu sunt omul care acceptă să facă mâine ceea ce poate face astăzi”

Reporter: De ce doriţi să vă înscrieţi în cursa pentru Primăria Smârdan

Valeriu Avram: Administraţia locală este pentru mine o provocare. Am deţinut funcţia de viceprimar al comunei; stiu deci care sunt problemele cu care se confruntă; ştiu, de asemenea, şi ce trebuie făcut pe viitor pentru o îmbunătăţire a calităţii vieţii concetăţenilor mei. Nu sunt omul care acceptă să facă mâine ceea ce poate face astăzi! Important este să fii pentru comunitate, oamenii să te simtă că ești acolo, conectat la realităţile imediate, la nevoile lor și, dacă ai posibilitate, cu mijloacele financiare care sunt, să faci ceva care să-i deservească. Am văzut cum unele comune din judeţ se dezvoltă și îmi doresc ca și în comuna în care trăiesc să fie așa, mai ales că suntem atât de aproape de municipiul Galaţi.

Reporter: Care sunt priorităţile pe care le propuneţi comunităţii, pentru madatul 2020-2024?

Valeriu Avram: Munca de primar solicită dăruire totală. Poţi face multe lucruri bune dacă ştii să drămuieşti bugetul local, dar, mai ales, dacă ştii cum să atragi fonduri europene nerambursabile. Nu îmi propun lucruri imposibile, ci din cele care sunt necesare și pe care le putem face. Vreau să schimb faţa comunei. Pentru aceasta, sunt necesare: asfaltarea tuturor străzilor, construirea de alei pietonale şi a unor zone de agrement, modernizarea Centrului localităţii Smârdan, de asemenea, implementarea unui serviciu pentru colectarea selectivă a deşeurilor menajere.

Reporter: Sunt necesare schimbări în Primăria Smârdan?

Valeriu Avram: Oricât de bun şi experimentat ai fi ca primar, fără o echipă de buni profesionişti, nu poţi să faci absolut nimic. Secretarul, juristul şi specialistul în achiziţii sunt foarte importanţi. Îmi doresc ca angajaţii Primăriei să aibă o altă mentalitate. Voi organiza săptămânal şedinţe de lucru, în care să ne întâlnim şi să stabilim, de comun acord, ce avem de făcut, pentru perioada imediat următoare. Fără comunicare nu sunt şanse de reuşită, nici de funcţionare eficientă a echipei. Ţin foarte mult la disciplină. Cetăţeanul, când vine cu o problemă, trebuie să te gasească în birou, nu să te aştepte la uşă. Oamenii trebuie primiţi cu bunăvoinţă şi amabilitate. Noi să fim la dispoziţia lor, nu invers. Totul se leagă de organizarea internă, iar primarul trebuie să fie un model de urmat pentru toți ceilalţi.

Reporter: Cum îi veţi convinge pe cetăţeni să vă voteze?

Valeriu Avram: Cetăţenii mă cunosc. Sunt un om care tace şi face. Vorba mai puţină, acţiune mai multă, este principiul meu de viaţă. În cei patru ani de mandat ca viceprimar, am dovedit seriozitate şi deschidere la dialog. Am fost alături de ei şi am încercat să îi ajut. Important pentru mine, sunt cetăţenii şi problemele lor, iar uşa mea va fi deschisă permanent. Cred în mine, cred în proiectele mele; cred în oamenii de bine care vor cu adevărat o schimbare. Sunt convins că anul 2020 va fi începutul lucrurilor corecte pentru comună.