Vasile Neagu, candidatul PMP la funcţia de primar al comunei Măstăcani: „Vreau să schimb imaginea comunei în care m-am născut şi am crescut”

Interviu cu Vasile Neagu, candidatul Partidului Mişcarea Populară la funcţia de primar al comunei Măstăcani

Reporter: Cine sunteţi şi de ce v-aţi gândit să candidaţi?

Vasile Neagu: Sunt fiu al comunei, de profesie mecanic naval, proaspăt intrat în politică. Provin dintr-o familie numeroasă de oameni gospodari, care m-a învăţat încă de mic că, fără muncă, nu se poate trăi decent. O bună vreme, am lucrat la Şantierul Naval din Galaţi. Graţie muncii pe care o prestam, am fost trimis să lucrez în alte ţări, prin contracte cu durata determinată. Am văzut acolo, cum sunt satele lor, am văzut ce standarde de viaţă au, incomparabile cu ale noastre. Am văzut oameni fericiţi, multumiţi, fără grija zilei de mâine. Aş fi putut lesne să aleg a nu mă mai întoarce, dar dorul de casă, de familie, de plaiurile natale m-au făcut să revin. De multe ori, oftam şi îmi spuneam ca tare mi-aş dori să văd toate acestea şi în comuna mea natală. Până nu demult, am crezut că aceia care obţin funcții, de la primar până la consilieri, sunt bine intenționaţi şi pricepuţi. Din păcate, nu şi-au pus amprenta decât prin lipsa de viziune şi satisfacerea intereselor personale, în detrimentul nostru, al celor mulţi, la care vin să cerşească voturi, odată la patru ani. De aceea, am decis să candidez. Am înţeles că nu trebuie să ai zeci de ani de experienţă politică şi administrativă ca să poţi mişca lucrurile în sensul bun. E nevoie de voinţă, de corectitudine, de chibzuinţă în cheltuirea banului. Cu determinare şi bune intenţii, se pot muta şi munţii din loc. În ce mă priveşte, nu duc lipsă de viziune şi pricepere. N-am fugit niciodată de muncă şi nici nu m-am oprit până nu am dus lucrurile la bun sfârşit, atunci când am avut de îndeplinit un obiectiv.

Reporter: Ce îi lipseşte comunei Măstăcani?

Vasile Neagu: Din pacate, lipsurile sunt la ordinea zilei. Mai multe îi lipsesc decât are. Sunt foarte multe de făcut şi de îndreptat. Încă avem şcoli cu wc-urile în curte, nu avem reţea de apă şi canalizare, clădirea Primăriei mai are puţin şi se prăbuşeşte, atat de degradată e. Toate acestea, trebuie neaparat rezolvate. Ştiu că nu e imposibil. Comuna n-a avut însă norocul să aibă un primar cu mână de fier. S-a perpetuat un mod de lucru contraproductiv, dupa principiul: Timpul trece, leafa merge. Nu i-a interesat niciodată mai mult. Suntem parcă desprinşi din Evul Mediu! Eu îi cunosc lipsurile, mă lovesc de ele în fiecare zi şi am decis să mă implic, să le arăt că se poate şi altfel.

Reporter: Ce mesaj aveţi pentru concetăţenii dumneavoastră?

Vasile Neagu: Chem lângă oameni de toate vârstele, oameni curaţi, oneşti şi dornici să facem treabă împreună, pentru un loc unde să trăim cu drag, iar tinerii plecaţi din sat, să se întoarcă acasă, cu inima deschisă. Nu le voi face promisiuni fără acoperire. Nu-mi voi bate joc de ei! Nu candidez de dragul de a-mi îndestula buzunarele pe spatele lor. Sunt un om simplu, dar gospodar. Am tot ce îmi trebuie. Candidez pentru că vreau să schimb imaginea comunei unde m-am născut şi am crescut.