VIDEO: „Elide Fire”, dispozitivul cu care pot fi evitate tragedii ca cea de la Clubul „Colectiv”

Se conturează deja primele concluzii ale anchetei în cazul incendiului de clubul din București soldat cu moartea a 30 de persoane și rănirea altor 170, vina aparținând în primul rând patronilor clubului, care au fentat legea atunci când s-a pus problema obținerii autorizațiilor și și-au construit o afacere profitabilă din materiale ieftine. Probabil că vor fi găsiți vinovați și organizatorii spectacolului, care au avut ideea utilizării artificiilor fără ca în prealabil să se gândească la riscuri și la măsurile care ar trebui luate pentru a nu se produce incendiul. Dacă ar fi existat măcar un extinctor în apropiere, incendiul ar fi fost, dacă nu stins, cel puțin limitat.

Există și mijloace de stingere a incendiilor din spații închise mai eficiente decât clasicele extinctoare. Unul dintre aceste dispozitive este bila extinctoare „Elide Fire”, care se declanșează automat în cazul producerii unui incendiu. Are avantajul că (precum se observă și în fotogaleria postată mai sus) poate fi amplasată în locuri în care există riscul producerii unor incendii, în case – lângă șeminee, în bucătăriile locuințelor sau restaurantelor, în incinte în care sunt centrale termice, servere sau diverse echipamente electrice sau chiar în spațiul de lângă motorul unui autovehicol, dar în același timp poate fi utilizată și extinctor, fiind aruncată în flăcări, așa cum se observă din filmul postat.

În cazul incendiului de la clubul din București, dacă unul sau două de astfel de dispozitive ar fi fost amplasate în zona aprinderii artificiilor tragedia ar fi fost evitată.

Cum funcționează o bilă extinctoare „Elide Fire”

După ce este cuprinsă de flăcări sau este aruncată în foc, bila se activează într-un interval de 3-5 secunde, iar stingerea incendiului durează mai puţin de 15 secunde, în funcţie de clasa acestuia.

Substanţa declanşată de bila extinctoare pentru stingerea incendiilor nu este toxică, nu pătează și nu murdăreşte, iar datorită acestui fapt, bila extinctoare poate fi folosită în numeroase locaţii cu aparatură sensibilă sau chiar mâncare, precum în bucătării, restaurante, camere de servere sau panouri electrice.

Datorită metodei de utilizare, dimensiunii şi greutăţii de doar 1,3 kg, bila extinctoare poate fi folosită de oricine, indiferent de vârstă şi fără a pune sănătatea utilizatorului în pericol. Bila extinctoare oferă utilizatorilor siguranţă în momentul utilizării manuale pentru că utilizatorii nu trebuie să se apropie de foc, este suficient ca aceştia să arunce bila în foc, iar aceasta va acţiona automat.

Garanţia de 5 ani îi conferă beneficiarului siguranţă şi protecţie pentru un timp îndelungat, fără ca în acest interval de timp să fie necesare revizii ale echipamentului sau alte modificări ale acestuia.

În utilizarea unui astfel de dispozitiv sunt excluse alarmele false pentru că datorită metodei de declanşare prin fitil, bila extinctoare nu se poate declanşa decât în prezenţa focului.

O firmă din Galați, singurul importator în România a dispozitivului „Elide Fire”

Firma C&C Prevent din Galați, cu sediul pe strada Basarabiei, este importatorul exclusiv în România al bilelor extinctoare „Elide Fire”.

Acest dispozitiv deține mai multe cerificate și patente în Uniunea Europeană și Statele Unite, care atestă capacitatea și durabilitatea acestuia. Printre acestea se află:

 • Declaraţie de conformitate Comunitatea Europeană conform: 93/15/EEC, EN 615: 1994 EN ISO 9001:2000 (GOST) 53291-291 UN class 1.4G UN/NA No. 0353
 • Certificat WIPO – Organizaţia Mondială de Proprietate Intelectuală
 • Certificat Organismul de certificare TUV SUD Management Service Gmbh ISO 9001:2008
 • United States of America Department of Commerce U.S. Patent nr. 6796382
 • Certificare SIRIM QAS International

41 thoughts on “VIDEO: „Elide Fire”, dispozitivul cu care pot fi evitate tragedii ca cea de la Clubul „Colectiv”

 1. I am English, and would like to buy a few hundred. Can you give me more info and prices? Thank you

 2. De unde pot fi cumparate si cat costa?Dupa cum se prezinta sunt mai usor de manipulat si de catre oricine,foarte important!Acestia ar trebui sa aiba reclama gratuita si peste tot!

 3. Estoy interesada en las pelotas-extintores, me gustaria tener màs información i saber los precios.
  Las enviarian a Catalunya?
  Gràcies

 4. i’m, live in switzerland and would like representing your product … Can you give me more info and prices? Thank you
  Sergio Matins

 5. I am Italian, and would like to buy a few hundred. Can you give me more info and prices? Thank you

  1. Olá boa tarde desejo saber preços desse bolota extintora…enviam pra Portugal ? Obrigado

  2. Olá boa tarde desejava saber quais os preços dessa bolota extintora e se enviam pra Portugal ! Obrigado

 6. Dear sir
  Please send us your best prices for

  Quantity of 20 Feet container

  For Algeria

  Best regards
  Mohamad

 7. hi
  i would like know how mach ( USD ) one ball price we have 3000 squarer feet garment factory
  please sand more details
  thanks
  wasantha

 8. Gradire sapere la quotazione per l’estintore a esplosione da inserire eventualmente tra i prodotti che commercializziamo

 9. I live in the USA and would like to know if there is a supplier here in the USA. If not, I would like to possibly become the supplier for your company in Greensboro, NC.

 10. 600 plus TVA este FOARTE SCUMP!Nu si-l poate achizitiona oricine.Chiar daca este formidabil,dar nu ti-l poti permite…!Ori,tocmai asta este ideea:sa poata fi la indemana oricui,mai ales acolo unde sunt copii,batrani,persoane cu dizabilitati.Poate,daca va faceti cunoscut produsul si utilitatea lui,avand cereri mari,veti ajunge la un pret rezonabil!Va doresc succes!

 11. I am English. how much are these, i could sell and promote here.
  quantity of 20, 50 or 100. postage please as well.

 12. Bonjour , je voudrais savoir s’il est possible de ce procurer votre extincteur a billes , donner moi vos prix par quantité et puissance Merci
  Cordialement

 13. Hola, soy el jefe de bomberos de Sucumbíos, república del Ecuador y me encantaría saber mas sobre este producto y la posibilidad de distribuirlo en el pais, por favor si me ayudan con las características del mismo y precio,,,,,,,,,,saludos

 14. Dear mister

  Could you please send me more details about this system, I would be very interested for our hotels

  Best regads

  Laurent Clavilier
  Construction director Eastern Europe

 15. Dobrý den jsem hasic v české republice kde zakoupil tento hasiči prostředek a kolik stoji děkuji. Martin

 16. Jsem z české republiky je možné tento produkt zde na trhu nabyzek .potřebují vice informaci a ceny. Email atd.

 17. Dobrý den jsem z České Republiky zabývám se prodejem vybavením pro hasiče . Chci se zeptat zda lze dodávat tento produkt do ČR jaké jsou podmínky cena atd. Děkuji Pavel

 18. hi its a wounderfull this new stuff to use in fire so how can i get one to try im here in uk

  congratulations to all for this discovery

 19. I’m from Denmark

  I would like to buy some , where can I buy it ? whats the price ?

  BR.

  Lars Mac

 20. Absolutely interested in your product for distribution in Mexico, we are the representative for Stanley for Mexico, so we have a great network for sales here.

  Thanks and best regards

  Anastasio Villa

Comments are closed.