Votul USR – între rătăcire și obiectiv

Procesul de liberalizare a democrației este o activitate continuă, pe care România trebuie să o respecte atunci când se instaurează un guvern. Adversitatea comportamentală din punct de vedere al votului politic pe care a manifestat-o USR crează o nesiguranță în procesul de liberalizare a democrației.

Problema nu poartă caracterul luptelor de culoare, ci se reduce strict la persoană și prin aceasta accentuând lipsa de viziune politică. Suntem în momentul în care România devine centrul de greutate în problema de securitate balcanică. Avem toată deschiderea către o treaptă care va întări însăși poziția statală în ecuația internațională, astfel devine aproape jenanant un element de stîngăcie politică făcut fie intenționat fie din lipsă de prezență.

Din alt punct de vedere dacă respectăm cursul fieresc al liberalizării, atunci numirea unui demnitar de stat cu probleme de integritate într-o funcție de control a legislației este o adversitate clară asupra inițiativei de revendicare. România trebuie să depășească condiția de stat secund al Uniunii Europene, să treacă cu pași rapizi la cel de stat formator al ideeii de concept occidental.

Astăzi Europa are nevoie de redefinire, România va deveni vârful de lance în consolidarea securității pe flancul de est, respectiv politicul de la București are obligația să nugreșească. Prin votul dat pentru definirea acestui stat, trebuie să rămânem la nivelul munților Carpați.

Editorial semnat de Ilie Bălan, vicepreședinte PMP Galați.